Pôžičky a úvery na vyplatenie exekúcie

Máte na krku exekúciu a potrebujete ju rýchlo vyplatiť? Ak áno, tak vám určite pomôže pôžička na exekúciu, ktorá vám pomôže zbaviť sa exekútora a dlhov, ktoré sa vám namnožili. Táto pôžička vlastne slúži na zníženie mesačných splátok, keď už nezvládate platiť mesačné splátky, a preto sa často označuje aj ako konsolidačná pôžička. Vybaviť ju ale vôbec nie je jednoduché, pretože banky vás už berú ako neseriózneho klienta a navyše musíte zaplatiť aj poplatky súvisiace s exekúciou.

Ak na vás teda bola uvalená exekúcia a potrebujete pôžičku na splatenie exekúcie, tak môžete využiť ponuku rôznych nebankových spoločností. Tieto spoločnosti totiž neskúmajú vaše majetkové pomery a registre dlžníkov, keďže vedia, že iné spoločnosti vám už pôžičku poskytli a tak vám ochotne pomôžu znížiť mesačné splátky tak, aby ste ich zvládli splácať.

Podmienky na získanie pôžičky na exekúciu

Väčšinou stačí s nebankovou spoločnosťou alebo súkromnou osobou, ktorá vám poskytne peniaze spísať zmluvu o pôžičke. V tejto zmluve sa nebanková spoločnosť zaviaže, že za vás vyplatí exekučné poplatky a všety náležitosti potrebné pre ukončenie exekúcie. Pri pôžičke na vyplatenie exekúcie však samozrejme musíte počítať s vyššou úrokovou mierou ako pri klasickej pôžičke. Niektoré spoločnosti si za poskytnutie pôžičky na exekútora účtujú vstypný poplatok za vybavenie úveru, ale vďaka tomuto poplatku prevezmú jednanie s exekútormi za vás.

Veľkou výhodou pri pôžičke na zaplatenie dlhov a exekúcií je keď vlastníte nejakú nehnuteľnosť napr. dom, byt, pozemok, chatu, alebo inú nehnuteľnosť. V tomto prípade prebieha vybavovanie oveľa rýchlejšie, ako keď nemáte čím ručiť.

Tipy na rýchle vybavenie pôžičky na exkútora

Pôžička pre ľudí na exekúciu a oddlženie je posudzovaná u každého človeka indivuduálne, záleží totiž na výške dlhu a možnostiach žiadateľa. Preto ak chcete jednať so spoločnosťou, ktorá vám pomôže zbaviť sa exekúcie, tak dôkladne spočítajte počet spoločností, ktorým dlžíte peniaze a výšku všetkých vašich pôžičiek spolu s pokutami a úrokmi za omešaknie. A ak sú dlhy vo vyššej sume, tak potrebujete aj nejaké ručenie alebo ručiteľa.

Hneď po oznámení, že na vás bola uvalená exekúcia začnite konať a komunikujte s exekútorom. Práve komnunikácia vám totiž môže pomôcť predísť problémom a občas aj zmierniť dopady exekúcie.

5/5 - (1 vote)
Ivan Kudroč

Ivan Kudroč

Redaktor portálu xPozicky.sk. Vyštudoval ekonomickú univerzitu a zaujíma sa o rôzne finančné produkty, makroekonomiku, spotrebiteľské správanie a investovanie. Rád trávi čas s rodinou a priateľmi a okrem toho píše pre viacero internetových magazínov o bývaní alebo cestovaní.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *