Pôžičky na rekonštrukciu bytu, domu

V každom byte alebo dome občas treba niečo vymeniť alebo zrekonštruovať. Chcete si prestavať bytové jadro, opraviť strechu na Vašom dome alebo kúpiť plastové okná, a nemáte dostatok financií? Pôžičky na rekonštrukciu to vyriešia za Vás. Pri tejto pôžičke už nemusíte kradnúť peniaze z Vašej výplaty. Jednoducho čerpáte peniaze z banky a splácate v daných splátkach s určitým úrokom. Tieto bankové úvery sú veľmi obľúbené a ľudia ich často využívajú. Nebankové spoločnosti ich ponúkajú taktiež, no s omnoho vyšším úrokom.

Výhody úveru

Pôžičky na rekonštrukciu patria medzi rýchle pôžičky. Vybavenie je veľmi jednoduché a postačí Vám minimum dokladov. Taktiež obľúbene sa stáva aj online posúdenie pôžičky. Vybaviť si pôžičky online je príjemné a každý to má rád. Výška úveru sa pohybuje od 500 do 30 000 eur. Pri väčšine pôžičiek nepotrebujete ručiteľa ani ručenie, čo je obrovská výhoda. Pri tejto pôžičke je často krát zvýhodnené úrokové percento. Účel a použitie úveru nie je potrebné dokladať, a preto patria medzi bezúčelové pôžičky. So splatnosťou pôžičky to neponáhľa. Banky ponúkajú čas od 4 až po 25 rokov. Splátkový kalendár si nastavíte sami, podľa Vašich požiadaviek.

Účelový spotrebný úver

Banky ponúkajú často dva typy pôžičiek na rekonštrukciu. Jedným z nich je účelový spotrebný úver. Sú to tie rýchle pôžičky, pri ktorých nemusíte zakladať nehnuteľnosť alebo iný majetok. Ich vybavenie je veľmi ľahké ale ich úroková miera zase vyššia. Výhodou je, že keď by ste prestali splácať, tak o dom neprídete. Ale aj tak Vás potom čaká exekúcia a zápis v registrii.

Hypotekárny úver

Druhým typom je hypotekárny úver. Pri tomto úvere zálohujete splácanie pôžičky svojou nehnuteľnosťou. Banka Vám tak môže ponúknuť výhody a pravdaže aj lepšiu úrokovú mieru. Pri tejto pôžičke si musíte vopred stanoviť, či budete schopný celý úver splácať. Ak nie, môžete prísť o strechu nad hlavou.

5/5 - (1 vote)
Ivan Kudroč

Ivan Kudroč

Redaktor portálu xPozicky.sk. Vyštudoval ekonomickú univerzitu a zaujíma sa o rôzne finančné produkty, makroekonomiku, spotrebiteľské správanie a investovanie. Rád trávi čas s rodinou a priateľmi a okrem toho píše pre viacero internetových magazínov o bývaní alebo cestovaní.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *