Pôžičky po telefóne

Ak nemáte prístup k internetu, a teda online pôžičky sú pre Vás neprístupné, a ak nemáte čas chodiť do banky a stráviť hodiny vybavovaním pôžičky, je tu pre Vás ešte jedno riešenie. Tým riešením sú pôžičky cez telefón. Tieto rýchle pôžičky patria pod nebankový sektor. Banky Vám možnosť zatelefonovania alebo poslania SMS neponúkajú a je dosť pravdepodobné, že ani nikdy nebudú. Pôžičky po telefóne sa delia na dva druhy. Sú to sms pôžičky a pôžičky, ktoré vybavíte jednoduchým zavolaním. Sms pôžičkám sme už jeden článok venovali.

Výhody pôžičiek cez telefón

Pôžičky cez telefón Vám umožňujú obísť stretnutie s finančným poradcom banky a jeho dotieravým otázkam. Veľa ľudí to nemá v láske, a preto tieto pôžičky sú čoraz obľúbenejšie. Nemáte stály príjem? Máte záznam v registri neplatičov? To nebankové spoločnosti vôbec nezaujíma. Ponúkajú pôžičky bez dokladovania príjmu. Výška pôžičiek cez telefón sa pohybuje priemerne od 50 do 300 eur. Ak budete stály zákazník nebankovej spoločnosti a “vypestujete” si dôveru, spoločnosti Vám výšku úveru zdvihnú. Napr. z 300 eur možno dostanete až 500. Čo vôbec nie je zlé.

Vybavenie pôžičky je veľmi ľahké. Stačí zavolať na číslo, ktoré nebanková spoločnosť uvádza. Budete potrebovať minimum dokladov. Po skončení telefonátu si počkáte v priemere jednu až dve hodinky, a potom sa Vám nebanková spoločnosť ozve, či bola pôžička schválená. Ak áno, tak peniaze budú ihneď poslané na Váš bankový účet. Tieto pôžičky sú vhodné ako aj pre študentov, dôchodcov tak aj pre mamičky na materskej dovolenke a pre ľudí so záznamom v registri.

Nevýhody pôžičiek cez telefón

Vždy si dávajte pozor na čísla, ktoré nebankové spoločnosti ponúkajú. Môže ísť o čísla, ktoré pri vybavovaní pôžičky spravia nepekný účet. Väčšinou tieto čísla používajú menej známe nebankové spoločnosti a snažia sa tým, aby pôžička cez telefón pre nich priniesla čo najväčší zisk. Taktiež pôžičky po telefóne nepatria medzi pôžičky s nízkym úrokom. Väčšinou si spoločnosti účtujú vyššiu úrokovú mieru. Ešte jedna nevýhoda je v dobe splácania. Väčšinou musíte úver splatiť do 30 až 60 dní.

5/5 - (1 vote)
Ivan Kudroč

Ivan Kudroč

Redaktor portálu xPozicky.sk. Vyštudoval ekonomickú univerzitu a zaujíma sa o rôzne finančné produkty, makroekonomiku, spotrebiteľské správanie a investovanie. Rád trávi čas s rodinou a priateľmi a okrem toho píše pre viacero internetových magazínov o bývaní alebo cestovaní.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *