Pôžičky pre invalidov

Pôžičky pre invalidných dôchodcov sú veľmi špeciálnym typom úveru. Vyskytuje sa len zriedkavo. Banky tieto pôžičky neponúkajú. Banky totiž neponúkajú ani starobylým dôchodcom, pretože tam je riziko nenávratu peniaze veľmi vysoké. Tento typ ponúkajú prevažne nebankové sektory. Tam tento typ nájdete a za pár hodín už môžu byť peniaze na Vašom účte.

Nebankové spoločnosti majú taktiež svoje opatrenia, aby sa im peniaze vrátili. U invalidných dôchodcov často krát vyžadujú ručenie nehnuteľnosťou. Je to možno veľmi prísne, no pre nich to je vysoká záruka, že sa im peniaze vrátia aj s úrokom. Ak si vyberiete pôžičku s týmto ručením, hodnota úveru sa môže vyšplhať až na 60-70 % sumy nehnuteľnosti. Ak si vezmete tento úver, potom si nezabudnite nastaviť kalendár splácania tak, aby ste to v pohode zvládli. Ak to nezvládnete, môžete prísť o strechu nad hlavou.

Existujú aj menšie pôžičky pre invalidov. Tieto dosahujú sumu 1 000 eur. Sú to pôžičky bez ručenia, takže žiadnu nehnuteľnosť nepotrebujete. Úrok je bohužiaľ vyšší, až okolo 15-20 %. Pri pôžičkách ručených nehnuteľnosťou je úrok logicky nižší. Taktiež sú to pôžičky na čokoľvek, a teda financie môžete použiť na kúpu nového auta, na zrekonštruovanie domu alebo na splatenie iných dlhov.

Výhody pôžičiek pre invalidných dôchodcov

  • pôžička na čokoľvek
  • dostatok nebankových spoločností, ktoré tieto pôžičky ponúkajú
  • výška pôžičky až do 70 % ručenej nehnuteľnosti
  • bez dokladovania príjmu

Nevýhody pôžičiek pre invalidných dôchodcov

  • bankový sektor ich neponúka
  • vysoká ročná úroková sadzba (15-25 %)
  • často krát ručenie nehnuteľnosťou
  • niekedy komplikované vybavenie
5/5 - (1 vote)
Ivan Kudroč

Ivan Kudroč

Redaktor portálu xPozicky.sk. Vyštudoval ekonomickú univerzitu a zaujíma sa o rôzne finančné produkty, makroekonomiku, spotrebiteľské správanie a investovanie. Rád trávi čas s rodinou a priateľmi a okrem toho píše pre viacero internetových magazínov o bývaní alebo cestovaní.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *