Lacné pôžičky

Každý deň ľudia hľadajú na internete alebo teletexte lacné pôžičky. Takéto pôžičky sa nehľadajú ľahko, pretože banky i nebankové spoločnosti chcú mať z Vás čo najväčší zisk, a preto úrok nie je nízky. Kto ponúka pôžičky s nízkym úrokom? Banky. Možno to je pre Vás prekvapenie alebo zhrozenie, ale je to tak. Banky si môžu dovoliť úrok posunúť čo najnižšie, pretože majú dostatok financií, keby im dlžník peniaze nevrátil.

Lacné úvery od baniek

Niektorí sú určite z toho zhrození. Prečo? Pretože majú zápis v registri dlžníkov a banky s veľkou neochotou ponúkajú takýmto klientom pôžičky. Banky si hľadajú solventných klientov, ktorým môžu veriť a zveriť svoje peniaze. Lacné úvery sú teda pre poctivých. Taktiež lacné úvery banky ponúkajú pre rôzne kategórie ľudí.

Študentské pôžičky patria určite medzi lacné pôžičky. Všetky banky ponúkajú túto kategóriu pôžičiek, pretože vedia, že študenti ešte väčšinou nie sú zárobkovo činní, ale financie potrebujú. S rôznymi výhodami a perfektnými úrokmi si študenti veľmi radi berú študentské pôžičky od slovenských bánk.

Ďalšie lacné pôžičky sú určite pôžičky pre ženy na materskej dovolenkepôžičky pre nezamestnanýchpôžičky pre dôchodcov a pôžičky pre invalidov.

Lacné úvery od nebankových spoločností?

Takéto nenájdete. Nebankové spoločnosti sú známe, že ich úrokové percento je vysoké, pretože oni potrebujú dostatok financií, pre prípad nesplatenia nejakej pôžičky. Nebankové úvery zrovna nepatria medzi lacné úvery, ale výnimky sa určite dajú nájsť.

Ako nájsť lacný úver?

Odpoveď je jednoducho. Môžete napr. použiť náš porovnávač pôžičiek https://www.xpozicky.sk/porovnanie/pozicky/na-cokolvek/. Alebo si sadnite za internet, googlite si všetky banky, ktoré na Slovensku máme a hľadajte pôžičku, ktorá bude stvorená ako pre Vás. Taktiež si môžete nájsť finančného agenta, ktorý túto pôžičku nájde za Vás.

Taktiež dávajte pozor, aký úver si vyberiete. Totižto niektoré banky ponúkajú pre ľudí s nízkym platom lacné úvery, ktoré však musia splácať dlhšiu dobu. A tu je háčik. Za celú dobu splácania splatia oveľa väčšie výnosy, ako pri pôžičke, ktorú ponúkajú pre ľudí s lepším príjmom.

5/5 - (1 vote)
Ivan Kudroč

Ivan Kudroč

Redaktor portálu xPozicky.sk. Vyštudoval ekonomickú univerzitu a zaujíma sa o rôzne finančné produkty, makroekonomiku, spotrebiteľské správanie a investovanie. Rád trávi čas s rodinou a priateľmi a okrem toho píše pre viacero internetových magazínov o bývaní alebo cestovaní.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *