Pôžičky pre nezamestnaných (bez potvrdenia príjmu)

Pôžičky pre nezamestnaných bývali často veľmi nedostupné a ľudia, ktorí nemali prácu jednoducho nemali možnosť získať pôžičku, pretože neboli pre spoločnosti poskytujúce úvery dostatočnou zárukou, že stihnú svoje záväzky plniť. Dnes existuje hneď niekoľko spoločností, ktoré sú ochotné požičiavať aj nezamestnaným.

Všetky spoločnosti, ktoré požičiavajú peniaze nezamestnaným sú v podstate nebankovými spoločnosťami. Banky chcú u svojich klientov vždy doloženie pravidelného príjmu. Jedinou možnosťou je pôžička typu kontokorent, ktorá je akousi bežnou súčasťou každého účtu od bankovej spoločnosti. Nebankových spoločností ale aj súkromných osôb, od ktorých dostanete pôžičku nájdete na internete množstvo a ich ponuka je naozaj pestrá.

Rozdelenie pôžičiek pre nezamestnaných

Pôžičky pre nezamestnaných môžu byť rôzneho typu. Najčastejším typom sú pôžičky bez potvrdenia príjmu. Ale môžete si požičať aj cez takzvané pôžičky bez registra alebo pôžičky na zmenku. Pôžičky bez potvrdenia príjmu nie sú len pre nezamestnaných, ale aj pre ženy na materskej dovolenke či pre seniorov sú v podstate najvyhľadávanejšími pôžičkami vôbec. Radíme ich k takzvaným rýchlym pôžičkám, pretože sú poskytované vo veľmi krátkom časovom okamihu. 

Pôžičky bez registra sú súčasťou ponuky nebankových spoločností, ktoré získali legálne povolenie na to, aby mohli poskytovať tento druh úverov. Najväčšou devízou pôžičiek bez potvrdenia príjmu pre nezamestnaných je samozrejme samotný fakt, že ľudia, ktorí prídu o prácu, nemusia dokladať výšku svojho príjmu. Ono by sa to veľmi ani nedalo, pretože žiadny príjem okrem sociálnej podpory nemajú.

Pôžičky bez registra sú vlastne podobným typom úveru ako pôžičky bez potvrdenia príjmu. Rozdiel je len v tom, že u tohto typu úveru sa nenahliada do takzvaného registra dlžníkov, teda do akéhosi zoznamu ľudí, ktorí už mali problémy so splácaním týchto pôžičiek.

Pôžičky na zmenku sú veľmi podobné. Zmenka predstavuje cenný papier, na ktorom je úplne presne a transparentne napísané, ako vyzerá dlžnícky záväzok jednej osoby k druhej. Majiteľ zmenky má teda nespochybniteľné právo požadovať svoje peniaze späť v čase, ktorý je na zmenke dohodnutý. Zmenka musí byť vystavená v podobe, ktorú povoľuje zákon. Ak to tak nie je, tak má veriteľ veľký problém s tým, aby sa súdne dostal k svojim peniazom, ktoré dlžníkovi požičal. Na zmenke by mala byť uvedená presná dlžná suma a pochopiteľne tiež výšku úrokovej sadzby, ktorá je s touto pôžičkou na zmenku spätá. Predíde sa tak mnohým nepríjemnostiam.

5/5 - (1 vote)
Ivan Kudroč

Ivan Kudroč

Redaktor portálu xPozicky.sk. Vyštudoval ekonomickú univerzitu a zaujíma sa o rôzne finančné produkty, makroekonomiku, spotrebiteľské správanie a investovanie. Rád trávi čas s rodinou a priateľmi a okrem toho píše pre viacero internetových magazínov o bývaní alebo cestovaní.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *