Pôžičky pre ženy na materskej dovolenke

Ste doma na materskej či rodičovskej dovolenke a lámete si hlavu, ako výjsť z jedného platu tak, aby ste boli všetci spokojní? Možno sa váš partner snaží, aby doniesol domov čo najväčšiu výplatu, peniaze však napriek tomu nestačia.

Pôžička pre ženy na MD

Či už na pokrytie všetkých mesačných potrieb alebo platieb, alebo na mimoriadne výdavky. Vy ako dospelí sa možno uskromníte, ale dieťa niektoré veci proste nutne potrebuje. Kde ale vziať peniaze? Riešením môže byť pôžička, ktorá Vám pomôže preklenúť najťažšie obdobie, prípadne Vás “založí” na celú dobu, po ktorú budete doma s dieťaťom. A keď sa vrátite späť do práce, tak ju už ľahko splatíte. Možno sa bojíte, že žene na materskej nikto nepožičia, ale nie je tomu tak. Pôžička pre ženy na materskej dovolenke je produkt ponúkaný nebankovými spoločnosťami a určený práve pre tieto prípady.

Pôžička na materskej pomôže v kríze

Skôr ako sa do vybavovania pôžičky pre ženy na MD pustíte musíte si uvedomiť na čo peniaze potrebujete a či ich nevyhnutne potrebujete. Dnes totiž nie je ťažké požičať si peniaze, ale skôr byť schopný splácať. Dobre teda všetko zvážte, spočítajte všetky svoje príjmy aj výdavky, počítajte aj s náhlymi situáciami. Nezabúdajte na to, že by ste vždy mali mať k dispozícii nejakú rezervu, s ktorou môžete disponovať v prípade, že nastane vo vašej rodine finančná kríza, zapríčinená napríklad prepustením zo zamestnania.

Zmluva by mala byť jasne formulovaná, mali by ste vedieť, koľko si požičiate, aký bude splátkový kalendár, aký je úrok a ako dlho budete splácať. Výhodné je požičiavanie malých súm, o ktoré môžete požiadať aj opakovane. U vyšších čiastok sú podmienky menej priaznivé.

Pôžička na materskej áno či nie?

Väčšina nebankových spoločností i v prípade pôžičky na materskej preferuje vybavovanie prostredníctvom online žiadosti. Dobre si uvedomuje, že mamičky alebo oteckovia, ktorí sa zdržiavajú doma s dieťaťom nemajú času nazvyš a nemôžu sa len tak vydať niekde na pobočku. Vybavovanie po internete je pre nich výhodné. Navyše je to úplne jednoduché. Ľahko si môžu porovnať ponuku jednotlivých spoločností a vybrať si tú s najvýhodnejšími podmienkami.

Pôžička pre ženy na materskej pomôže preklenúť obdobie, keď jeden z rodičov nechodí do zamestnania a rodina teda nemá dostatočne vysoké príjmy. Nízke mesačné splátky a dlhá doba splatnosti napomáha tomu, že môžete kľudne spať aj napriek tomu, že dlhujete peniaze. Väčšinu dlhu pokojne doplatíte keď sa vrátite do práce.

5/5 - (1 vote)
Ivan Kudroč

Ivan Kudroč

Redaktor portálu xPozicky.sk. Vyštudoval ekonomickú univerzitu a zaujíma sa o rôzne finančné produkty, makroekonomiku, spotrebiteľské správanie a investovanie. Rád trávi čas s rodinou a priateľmi a okrem toho píše pre viacero internetových magazínov o bývaní alebo cestovaní.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *