Pôžičky bez skúmania a dokladovania príjmu

Ste nezamestnaní a potrebujete nutne peniaze na zaplatenie dlhov alebo na pokrytie základných životných potrieb ako je bývanie a s tým spojené výdavky? Ak nemôžete preložiť potvrdenie od zamestnávateľa o pravidelnom príjme alebo iný doklad o príjme z podnikania, tak máte veľmi malú šancu na získanie pôžičky alebo úveru od banky. Pôžičku teda musíte zháňať inde.

Našťastie je na trhu celá rada nebankových finančných inštitúcií, ktoré prinášajú možnosť získať úver špecifickým nebankovým produktom. Tento produkt sa nazýva pôžičky bez overovania príjmu. Sú určené nezamestnaným, dôchodcom a ostatným, ktorí by mali problém preukázať dostatočnú schopnosť splácať pri vybavovaní bankového úveru. Je zrejmé, že hlavnou výhodou tejto služby je to, že žiadateľ nemusí predkladať potvrdenie o príjme. To však nie je zďaleka jediná výhoda.

Pôžičky bez potvrdenia príjmu sú vhodné aj pre tých, ktorí potrebujú pôžičku naozaj rýchlo. Ak vám schvália úver, tak môžete mať peniaze doma už do 24 hodín a na vybavenie pôžičky potrebujete vlastne iba občiansky preukaz. Zvyčajne takto môžete získať finančnú hotovosť od desiatok do niekoľkých stoviek, ba dokonca tisíciek eur na zalepenie dier vo svojom rozpočte. Keďže je neúčelový úver, tak môžete peniaze použiť na čokoľvek, napríklad na zaplatenie dlhov. 

Lepšie spoločnosti Vám dajú možnosť na vlastné nastavenie splátkového kalendára a môžete si rovno spočítať, koľko nakoniec zaplatíte, takže Vás nečakajú žiadne nemilé prekvapenia. Tieto výhody so sebou nesú samozrejme aj zápory, ktoré nie sú zanedbateľné. Predovšetkým je to vysoká úroková sadzba a RPMN, preto by ste si mali podobnú pôžičku najskôr dobre premyslieť a uistiť sa, že sa Vám pôžička bez overovania príjmu oplatí, že ju budete schopní pravidelne splácať. V opačnom prípade vám hrozia nepríjemnosti v podobe rôznych sankcií.

5/5 - (1 vote)
Ivan Kudroč

Ivan Kudroč

Redaktor portálu xPozicky.sk. Vyštudoval ekonomickú univerzitu a zaujíma sa o rôzne finančné produkty, makroekonomiku, spotrebiteľské správanie a investovanie. Rád trávi čas s rodinou a priateľmi a okrem toho píše pre viacero internetových magazínov o bývaní alebo cestovaní.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *