Žiadosť o pôžičku – tipy ako a kde si požičať peniaze

Ak hľadáte pôžičku ste na správnom mieste. Nájdete tu pôžičky a úvery dostupné prakticky pre každého od 500 do 30 000 eur, v individuálnych prípadoch aj na vyššie sumy. Aj keď ste v banke nepochodili, tak spoločne vyriešime váš aktuálny problém s nedostatkom peňazí. Pomôžeme vám zbaviť sa dlhov.

Pôžička cez internet

Načo potrebujete pôžičku?

Pôžičku môžete využiť aj na bývanie, kúpu vozidla, rekonštrukciu alebo kúpu nehnuteľnosti, prípadne čokoľvek iné bez dokladovania bločkov.

Typy pôžičiek

Kto môže získať pôžičku?

Pôžička je dostupné pre zamestnaných (aj na dobu neurčitú), starobných dôchodcov (aj invalidných), mamičky na materskej (MD), študentov, živnostníkov – SZČO (aj pre opatrovateľky v Rakúsku, Nemecku pracujúce na živnosť), SHR (samostatne hospodáriacich roľníkov), ale aj pre konateľov firiem (s.r.o.).

V určitých prípadoch pri dostatočnom ručení môžu získať pôžičku aj nezamestnaní na podpore, keď preukážu schopnosť splácať.

Pôžička na nečakané výdaje

Pôžičku pre domácnosti a firmy je dostupná na akýkoľvek účel, ale prevažne je určená na riešenie nečakaných životných situácií – na nečakané výdaje. Je teda vhodná na vykrytie nečakaných životných potrieb (nedoplatok na nájomnom, vyúčtovanie plynu, elektriny, nákup spotrebnej elektroniky).

Môžu o ňu požiadať hlavne zamestnanci so stálym príjmom (aj pre ľudí pracujúcich v v zahraničí, napr. v Česku, Rakúsku alebo Nemecku), dôchodcov (výsluhový dôchodok, invalidný dôchodok, starobný dôchodok, vdovský a sirotský dôchodok), ale aj pre ženy na materskej či študentov.

Pôžička na refinancovanie nevýhodných úverov

Ak máte veľa nevýhodných pôžičiek, tak si ich môžete spojiť do jedného výhodnejšieho úveru a ušetriť tak na rôznych poplatkoch, prípadne si takto aj predlžiť splatnosť alebo znížiť mesačnú splátku pôžičky. Takýmto uprataním alebo refinancovaním pôžičiek teda môžte mesačne ušetriť aj celkom peknú sumu, ktorú by ste zbytočne preplácali pri viacerých pôžičkách.

Takto môžete spojiť a vyplatiť pôžičky od Proficredit, Homecredit, Cetelem, Quatro, Triangel, Slovenskej požičovne, ale aj na splatenie kreditných kariet, leasingov alebo tovaru na splátky. V prípade záujmu si môžete zobrať aj peniaze navyše. Teda ak preukážete, že viete pravidelne a načas splácať pôžičku.

Pôžička na vyplatenie dlhov a exekúcií

Máte veľké dlhy alebo ste už dokonca v exekúcii? Dnes už viete získať pôžičku aj na vyplatenie dlhov alebo exekúcií, ale často na to potrebujete ručenie domom, bytom, pozemkom alebo človeka, ktorí sa za vaše splácanie pôžičky zaručí. Vybaviť pôžičku na vyplatenie exekúcie je náročné, ale nie nemožné.

Rýchla online pôžička do 48 hodín

Väčšinou sa jedná o pôžičku, ktorú môžete získať vyplnením jednoduchého formulára na stránke (často do 48 hodín). Krátko po vyplnení údajov ozvú s informáciou či máte nárok na pôžičku a za akých podmienok. Výhodou je to, že ju vybavíte aj kompletne cez internet, ale hlavne diskrétne.

Tieto online pôžičky poskytujú banky aj nebankové spoločnosti. Nájdeme medzi nimi napríklad Home Credit, Profi Credit, Poštovú banku, VÚB banku, mBank alebo Cetelem.

Pôžička od súkromníka

Ak vám nepomohli v banke a ani u nebankových spoločností si neveite požičať, tak je tu pre vás ešte možnosť požičať si peniaze od súkromníka, teda súkromnej soby alebo súkromného investora. Táto pôžička je často poskytovaná aj bez kontroly registra dlžníkov, ale súkromník časťo požaduje ručenie. Takto je zabezpečený pre prípad nesplácania pôžičky, aby neprišiel o všetky peniaze, ktoré vám požičal.

Pôžička od súkromnej osoby alebo súkromného investora je využívaná hlavne ľuďmi, ktorým hrozia exkúcie, dražby, prípadne strata strechy nad hlavou. Je poskytovaná bez poplatkov vopred, ale určite odporúčame, aby ste si osobu, od ktorej si chcete požičať peniaze vopred preverili.

Požička pre podnikateľov

Pôžička pre živnostníkov (SZČO) alebo firmy (s.r.o.) je to aj pre ľudí, ktorí majú malý zisk alebo dokonca ešte zatiaľ nepodali daňové priznanie. Pri posudzovaní žiadosti sa prihliada na každého individuálne a berie sa do úvahy aj hrubý ročný príjem.

Peniaze môžete využiť na investovanie do rastu podnikania, nákup materiálu, nákup tovaru, strojov a zariadení, kúpu auta, preklenutie nepredvídaných výdavkov, ale aj na súkromné účely. Záleží od čiastky, ktorú potrebujete požičať. Ponuka platí pre celú SR.

4.5/5 - (2 votes)
Ivan Kudroč

Ivan Kudroč

Redaktor portálu xPozicky.sk. Vyštudoval ekonomickú univerzitu a zaujíma sa o rôzne finančné produkty, makroekonomiku, spotrebiteľské správanie a investovanie. Rád trávi čas s rodinou a priateľmi a okrem toho píše pre viacero internetových magazínov o bývaní alebo cestovaní.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *